Sunday, March 15, 2009

Salam Hormat! Salam Perjuangan Bukit Selambau!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera ...

Bertemu kita buat kali pertama dalam blog UndiMejarAnuar.blogspot.com yang dikelolakan khusus untuk Saudara kita Mejar (B) Haji Anuar Bin Abdul Hamid, CALON BEBAS Pilihan Rakyat di Bukit Selambau.

SelamatSelambau mengucapkan Selamat Datang, Selamat Membaca dan Selamat Bertindak dengan Mengundi Mejar Anuar, kepada suluruh pelayar webblog ini.

Terima kasih di atas kesudian Saudara dan Saudari para pelayar web ini, anda amat dialu-alukan di sini.

Web blog ini akan sedaya upaya membantu anda para pengundi di N25 Bukit Selambau, untuk mengenali Calon Bebas ini (Mejar Anuar) sebagai wakil rakyat pilihan anda! InsyaAllah.

Teruskan ulang layari laman ini dari semasa ke semasa. Sila berikan komen anda demi kebaikan seluruh warga Bukit Selambau. Sesungguhnya, MEJAR ANUAR adalah pilihan yang tepat!


SelamatSelambau
16 MARCH 2009
11:15 Pagi

16 comments:

Anonymous said...

Sdr Anuar,

Tahniah utk Sdr atas keberanian Sdr menyahut cabaran menjadi calun bebas.

Saranan sy Sdr harus mencari formula meyakinkan pengundi Melayu Bkt Selambau ini yg rata-rata benci dgn semua Wakil Rakyat UMNO negeri Kedah yg sombong bongkak dan takabbur. Dengan kesilapan Dato' Seri Najib dlm memahami polemik politik Kedah seterusnya memilih wakil MIC, sy yakin peluang Sdr semakin baik.

Sdr hanya perlu merancang program kempen yg hebat utk menambat hati org Melayu Bkt Selambau yg geram, meluat dan menyampah dgn pimpinan UMNO negeri dan pusat.

Jadikan kempen Sdr jitu dan tepat supaya org Melayu boleh mengharapkan sesuatu yg baik selama 4 tahun jika Sdr dipilih.

Selamat berkempen.

Anonymous said...

Persaingan sihat buat Zaharan,

bagus juga ada wakil yang bebas menghentam mana-mana pihak yang difikirkan tidak betul tak kira parti, asalkan membela agama, bangsa dan tanahair.

Selamat berjuang Ibrahim Ali versi Kedah.

PEMUDA UMNO CAWANGAN said...

Salam mejer..Semoga perjuangan majer dirahmati allah.. Kembalikan kegemilangan melayu di Bukit Selambau

Anonymous said...

Harap Major dapat open blog ni.. siapa hentam mejor jawab la face-to-face baru telus dan menyerlahkan kredibiliti sebagai pemimpin

Anonymous said...

kalau macamtu kali ini kertas undi N25 mungkin pakai A3 sebab terlalu ramai calon yang akan masuk bertanding

Anonymous said...

Tuan,

Statistik BS:

Melayu : 50.20% Cina : 19.25% India : 29.53% Lain : 1.02%

Saya akan menyokong perjuangan Tuan. Kita selama ini terlalu banyak memberi.

Masa untuk berubah.

Godisuno said...

assalamualaikum,
selamat berjuang. Melihat dari biodata tuan, saya amat mengharapkan tuan mempunyai nilai-nilai seorang tentera yang sanggup berjuang ke titisan darah terakhir untuk agama, bangsa dan negara. Harap hidup tuan sebagai tentera akan mempengaruhi cara tuan sebagai YB ( sekiranya menang). Saya doakan kemenangan untuk tuan. berkhidmatlah dengan ikhlas, jujur, adil dan amanah. Tabik hormat dari saya. semoga jihad tuan berjaya. assalamualaikum

Godisuno said...

semoga anda berjaya. Diharapkan pengalaman anda sebagai seorang tentera akan menjadikan anda seorang yang ikhlas berjuang untuk agama, bangsa dan negara. Semoga jihad anda akan dirahmati Allah. Jadilah pemimpian yang ikhlas, amanah, adil dan jujur.

Anonymous said...

Saudara perlu bebas, sebebas-bebasnya. Peluang untuk menang memang ada di dalam senario politik yang bercelaru. Kita dah mengenali setan-setan yang di depan mata kita. Tentu saudara tak mahu tergulung di dalam kategori mereka. Salam,

Anonymous said...

Mempunyai rekod yang membanggakan. Kerja amal saudara adalah bukti anda rela dan bersedia membantu apabila diperlukan. Beri penekanan atas perkara ini semasa berkempen.

Rekod perkhidmatan tentera juga satu bukti yang anda sanggup berkorban demi negara.

Tell them how you can give them what they want. Dont have to deal with macro just concentrate on micro issues. Iaitu isu keperluan di Selambau dan Kedah cukup.

You got a chance although very slim. So are the others. Good Luck.

Anonymous said...

Tahniah atas perjuangan dan keberanian tuan.semoga berjaya.

perfectwater75 said...

Salam,

Selamat Berjaya Mejar! Jangan lupa rakyat bila jadi YB nanti..jangan jadi macam YB kapitan di Perak yang cukup murah harga badan kerana boleh dibeli...UMNO seharusnya lebih memahami kehendak pengundi Melayu yang ada 50% undi...tapi saya bagi juga kepada MIC, PKR pun sama juga..

thx!

Anonymous said...

Saya kenal Mejar Anuar,resumenya sudah chkup meyakinkan kita bahawa beliau berkeliber, memiliki ciri kepimpinan dan ikhlas mengabdikan diri kepada mewakili rakyat Bt Selambau. Personaliti sebegini misti di Sokong dan tentukan kemenangan. Bukan senang nak cari orang, khususnys pemimpin hari ini. Saya menyokong penoh Pencalonan Mejar Anuar walaupon saya sendiri bukan pengundi Bt Selambau/Orang KL

Anonymous said...

kekuatan calon:
1. anak tempatan.
2. pengalaman luas dalam kepimpinan dan sahsiah.
3. sumbangan yang banyak dlm perkhidmatan terhadap masyarakat dalam dan luar negara.
4. mesra dalam hubungan dan
5. gigih dlm perjuangan.
MOGA MENCAPAI KEMENANGAN DLM PILIHANRAYA INI.

Anonymous said...

I kenal Mejor semasa disekolah Ibrahin Secondary school. Masa itu dia amat aktif dalam pasukan cadet.

In 1980 he married with my younger sister.

Orang nya sederhana dan amat dedicated to help others and prihatin dengan perjalanan sabuah mesjid di SP.

Saya masih ingat satu cerita bagaimana Mejor Anuar semasa menjadi riki bagi pihak polis dan tentera di hutan.

Dia ditembak dan nyaris mati.

Konon nya dia masih ada parut dibadan bagi membukti kesudian beliau membela negara tercinta.

He is dedicated and willing to sacrify his life for the country.

He is still active in MERCY and always infront for any mission to helps people facing disasters.

I wish him the best and please vote for Mejar Anuar.

Anonymous said...

N25- DUN Bukit Selambau: Penduduknya berbilang bangsa. Sebahagian besar adalah kawasan perumahan.Kita perlukan wakil yang boleh menyuarakan aspirasi rakyat. Kita memerlukan wakil seperti Sdr Mejar Anuar. CV beliau cukup untuk
membantu kita buat keputusan.
Sama-samalah bantu untuk Agama, Bangsa dan Tanahair. Slmt maju jaya.